• Imprimeix

Exposició "On les pedres parlen…" als carrers de Tremp

 

When

Date From 04.06.2015 to 09.03.2020

Where

Tremp

Aquesta exposició de gran format és un projecte de l'Ajuntament de Tremp, l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Es vol posar en valor i reconèixer la riquesa paisatgística i l'interès que desperta en la comunitat científica la zona de la Conca de Tremp, el Pallars Jussà i el Montsec i, d'aquesta manera, contribuir al  desenvolupament local sostenible. Un dels seus objectius és apropar les Ciències de la Terra a la ciutadania i, en aquest sentit, s'ha desenvolupat aquesta exposició que compta amb fotografies, la major part de les quals, són obra d'autors locals i compten amb l'assessorament científic de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Aquesta exposició omple de color la ciutat de Tremp, especialment la plaça de la Creu, on estan instal·lats la majoria dels plafons. Es tracta d'una mostra de 9 fotografies sobre geologia acompanyades d'un breu text explicatiu i amb la ubicació al mapa del lloc des d'on han estat preses.

S'ha editat un tríptic explicatiu complementari on figura més informació de cada imatge i una ruta enllaçada per conèixer de més a prop el territori. 

Els 9 plafons presenten imatges de paisatges de diferents punts de l'àmbit geogràfic del Geoparc Conca de Tremp-Montsec.