• Imprimeix

Exposició “GEAS Dones que estudien la Terra”, en català. A Tremp

 

When

Date From 02.11.2023 to 30.11.2023

Schedule

del 2 al 30 de novembre de 2023

Where

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

Visites a concertar trucant al telèfon 973 650 830 o escrivint un correu electrònic a infotremp@icgc.cat.

GEAS Dones que estudien la Terra és un reconeixement al treball de les dones en el camp de les ciències de la Terra, que vol contribuir de manera activa a la visualització del seu treball, a trencar estereotips de gènere en la ciència entre els nens i les nenes, i a promoure la curiositat científica de les nenes.

Amb GEAS, es dona veu a dotze geòlogues d'èpoques, contextos històrics i nacionalitats diferents, però amb un denominador comú: les seves contribucions al coneixement científic van ser transcendentals en una època i en una societat que no només no les va reconèixer sinó que, sovint, va posar traves al seu treball.

Al 2021, GEAS Dones que estudien la Terra va rebre l’Esment d'Honor de Treballs de Divulgació Científica en el concurs Ciència en Acció, patrocinat pel Ministeri de Ciència i Innovació i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

GEAS Dones que estudien la Terra, gràcies al projecte ENGIE, ha estat traduït a 12 llengües europees: anglès, búlgar, croata, txec, grec, italià, turc, gallec, basc, serbi i ucraïnès. Des de febrer de 2023, es troba també disponible la seva traducció al català.

GEAS Dones que estudien la Terra s’adreça a tota la ciutadania, i vol incidir d'una manera molt especial en la comunitat educativa, ja que està demostrat que les escoles juguen un paper molt important per fomentar l'interès de les nenes en les matèries STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i proporcionar igualtat d'oportunitats per accedir i beneficiar-se de l'educació STEM de qualitat.

Aquesta exposició s’inclou en l’agenda d’activitats de la Setmana de la Ciència 2023 (10 – 19 de novembre).

Cartell de l'exposició