• Imprimeix

Ens ha visitat Rodrigo Arancibia

Director d'Assistència Professional en Materias de Montaña Ltda. M.R.
Consultor en Riscs d'allaus de neu. Nivòleg, Professor, Postgrau en Administració. Instructor d'Alta Muntanya i Rescat. Col·laborador docent a la Universidad Católica de Chile.

 

When

Date 13.10.2006

Where

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona

Veure mapa

Idioma: castellà

Resum
Problemàtica de les allaus als Andes i danys per allaus de neu; construcció de defenses, sistemes de control artificial i evolució del tema a Xile. Breu descripció de Xile amb dades dels indicadors tecnològics.
Presentació dels grups als que pertany i les feines que desenvolupen, entre les quals l'assessoria i capacitació d'àrees de muntanya i emergència.
Explica el paper de les empreses privades, han estat les pioneres en desenvolupar obres de defensa per protegir-se de les allaus.
Trets morfològics que caracteritzen el relleu de Xile i el seu clima.
Estadístiques del accidents per allau en diferents sectors del territori segons les diferents activitats que realitzen a la muntanya i les condicions en les que s'han produït.

Títol de la presentació:
Problemática de aludes en los Andes; accidentes v/s daños por avalanchas de nieve; construcción de defensas, sistemas de control artificial y evolución del tema en Chile. (15,8 MB)