• Imprimeix

Curs "El paleogen pirinenc i l'origen dels primats"

 

When

Date From 26.07.2019 to 28.07.2019

Where

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

Curs emmarcat en el cicle sobre la riquesa paleontològica del Prepirineu català. Les dues edicions anteriors es van centrar en les faunes de dinosaures i altres vertebrats del garumnià mesozoic de la formació Tremp i en els jaciments de fòssils de conservació excepcional del cretaci inferior del Montsec.

Amb l’extinció dels dinosaures, fa 66 milions d’anys, la regressió de l’oceà Atlàntic cap a l’oest i la presència d’una flora cada cop més semblant a l’actual, s’obre un món d’oportunitats per a un grup de tetràpodes que ja acumulava 150 milions d’anys d’evolució sota l’ombra dels dinosaures: els mamífers.

En aquest curs es presentarà una introducció als ambients i faunes del paleogen (paleocè i eocè) i es donaran a conèixer fets cabdals que han quedat enregistrats als jaciments de casa nostra, com l’evolució primerenca dels avantpassats de l’home: els primers primats. El programa se centrarà en els següents continguts: el paleogen pirinenc i l’origen dels primats; altres faunes acompanyants dels primats durant el paleogen; funcionament de l’evolució i observació a través del registre fòssil; mostrejos per trobar restes fòssils de primats i fauna acompanyant, i geologia del paleogen.

El curs s’adreça al professorat de primària i de secundària de l’àmbit científic i a totes aquelles persones interessades en la paleontologia en general, però també en l’evolució de la vida, i, especialment, a les que vulguin conèixer el patrimoni natural, el territori i la seva història.

El curs està organitzat per la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida i el coordina l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i Museu de la Conca Dellà.

Més informació