• Imprimeix

Conferència magistral "Modern cartography"

 

When

Date 27.09.2013

Where

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona

Veure mapa

En el marc de l'IC_Cartotechnology, el proper divendres 27 de setembre a les 10 hores, es farà a l'ICC la conferència magistral "Modern cartography", a càrrec del Dr. Georg Gartner, President de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI).

Veure a Slideshare

Resum de la conferència

Són molts els que creuen que la cartografia s'enfronta actualment a un canvi de paradigma, desencadenat pels reptes tecnològics. Com a resultat de les tecnologies innovadores, es fa possible que els processos de comunicació de la cartografia s'adaptin a les necessitats específiques d'un determinat usuari, en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Aquesta conferència revisarà l'enorme diversitat de qüestions que, en el marc d'aquestes noves tecnologies, s'ha de plantejar la cartografia moderna. S'argumenta que un fonament teòric és necessari per ser capaç de definir els elements centrals d'una disciplina. El rol i esforços dels organismes internacionals per definir un cos teòric i els elements principals de la disciplina cartogràfica seran discutits i ressaltats, en particular, els de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) i altres cossos de coneixement, en vers d'una visió i desenvolupament més profund del domini de la cartografia i disciplines relacionades.

La conferència serà en anglès.

Biografia

Georg Gartner, president de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI), és Catedràtic del Grup de Recerca en Cartografia a la Universitat Politècnica de Viena. És llicenciat en Geografia i Cartografia a la Universitat de Viena i doctorat a la Universitat Politècnica de Viena, on va aconseguir la seva habilitació com a Catedràtic. Degà d'Assumptes Acadèmics de Geodèsia i Geoinformació a la Universitat Politècnica de Viena, és responsable de l’organització de simposis internacionals en serveis basats en localització (LBS) i TeleCartografía i editor de la sèrie de llibres “Notes sobre Geoinformació i Cartografia”, de l’editorial Springer, així com editor de la revista sobre LBS, de Taylor & Francis.