• Imprimeix

1r Curs i Concurs d'interpretació de sòls a camp

 

When

Date From 01.07.2019 to 06.07.2019

Where

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

La finalitat d’aquest curs teoricpràctic d’edafologia de camp és la promoció de l’estudi de la interpretació de sòls a partir de la seva observació i descripció a camp per entendre la seva formació i el seu comportament, aprendre a observar edafopaisatges i fomentar l’interès per l’estudi del sòl.

El curs consisteix en una estada de sis dies a la Conca de Tremp, una zona de gran interès edafològica als Pirineus, amb sessions curtes a l’aula per preparar la sortida de camp del dia i un concurs final en què podran participar els equips inscrits. El concurs es planteja com una preselecció per poder participar en el Soil Judging Contest, concurs d’interpretació internacional que es farà a Glasgow l’any 2022, en el marc del Congrés Mundial de la Unió Internacional de les Ciències del Sòl, al que la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo enviarà un equip format per persones que hagin guanyat al concurs de Tremp i en aquells altres que se celebrin a Espanya fins el 2021.

El curs s’adreça a estudiants universitaris, així com a edafòlegs o tècnics interessats en el coneixement del sòl. D’altra banda, el concurs està bàsicament adreçat a estudiants universitaris de les diferents facultats d’agronomia. El curs està organitzat per la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida, la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo i l’ICGC.

Més informació