• Imprimeix

11es Olimpíades de Geologia de Catalunya

 

When

Date 28.02.2020

Schedule

A partir de les 10.00 hores

Where

Vàries localitzacions (Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona)

L'ICGC col·labora amb la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i amb la Sociedad Geológica de España en l'organització de les 11es Olimpíades de Geologia de Catalunya, que es faran el divendres 28 de febrer de 2020 en vàries localitzacions de Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona).

Tot i que vivim sobre la Terra, el nostre planeta segueix sent un gran desconegut per a la majoria de la humanitat. La Geologia és la ciència que ens ajuda a conèixer el nostre planeta, i com més bé l'entenguem millor el podrem preservar. Amb l'Olimpíada de Geologia es pretén animar i implicar els estudiants de batxillerat en el coneixement d'aquesta ciència, tot remarcant la seva importància en el món actual i promocionant el seu progrés i desenvolupament.

Les Olimpíades estan obertes als estudiants que hagin cursat assignatures en les quals la Geologia té un protagonisme especial: Biologia i Geologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències del Món Contemporani, etc. Podran participar-hi alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2019/2020 a qualsevol Centre de Catalunya (amb caràcter excepcional –si són autoritzats per la direcció del seu Centre- hi podran participar alumnes de 3r i 4t d’ESO).

La prova inclourà una part individual (50 preguntes tipus test) i una prova en grup teoricopràctica que consistirà en la identificació de minerals, roques i fòssils i la interpretació de mapes i talls geològics sobre els quals es formularan preguntes relacionades amb la reconstrucció de la història geològica, els recursos, els riscos o els impactes de la zona.

Inscripció

La inscripció es farà en grups de 4 alumnes (preferentment els equips hauran de ser mixtes), però està permès inscriure’s de forma individual, sempre que hi consti un professor tutor. En aquest cas, l’organització agruparà els participants que s’hagin inscrit sense grup. El grup en el que participaran se’ls comunicarà el mateix dia de la prova. Es garanteix que 2 equips per centre podran participar però es poden inscriure més equips de reserva i, cas d’haver-hi places s’acceptaran. Passat el termini d’inscripció es notificarà via e-mail als centres la inscripció definitiva.

Més informació