• Imprimeix

Centre d'Interpretació de Sòls del Pirineu (CISP)

Centre de referència de sòls de muntanya situat al Centre de Suport Territorial Pirineus

L’ICGC, dins de la seva activitat i competències, porta a terme activitats directament relacionades amb el coneixement i la informació sobre els sòls de Catalunya. Per poder desenvolupar aquestes funcions, l’ICGC realitza, en col·laboració amb altres organismes si és necessari, treballs d’edafologia, cartografia de sòls, estudis i avaluacions de risc d’erosió i altres treballs relacionats amb el sòl i la seva protecció. Des de l’ICGC, es destinen recursos a l’estudi dels sòls, realitzant projectes d’investigació, bases de dades i mapes cartogràfics.

El CISP. Què és el CISP?

Amb l’objectiu de convertir-se en un centre de referència per a la recopilació d’informació i la divulgació de sòls de muntanya, el Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP) de l’ICGC, ha creat el Centre d’Interpretació de Sòls del Pirineu (CISP). L’objectiu del CISP és el de donar a conèixer i difondre la diversitat de sòls i la seva importància en els seus aspectes agrícoles i mediambientals, fet pel que és necessari preservar aquest recurs natural. Per aquest motiu, es necessita adquirir dades, estudiar i posar en valor aquest coneixement per a poder-lo transmetre en tots els seus àmbits.

Al CISP es desenvolupen diferents projectes relacionats amb l’edafologia, així com col·laboracions amb universitats i centres d’investigació. Un dels projectes més destacats es la compilació d’una col·lecció de monòlits de sòls representatius dels Pirineus i de Catalunya. L’exposició de monòlits de sòls permet l’observació i l’estudi de nombroses seccions de sòls de diferents paisatges, dels seus usos, composicions, propietats i característiques, concentrades en un únic lloc a cobert de les inclemències meteorològiques, junt amb tota la documentació i les mostres associades.

 

Faristols de l'exposició permanent de monòlits

Exposició permanent de monòlits del CISP

 

Visites: Les visites al CISP són prèvia reserva al telèfon 973650830 o a l’adreça de correu electrònic infotremp@icgc.cat.

Situació: Passeig Pompeu Fabra, 21. 25620, Tremp, Lleida.