• Imprimeix

Catalunya Digital. 3D Carrers

Catalunya Digital. 3D Carrers és un programa de captura sistemàtica de les zones urbanes utilitzant la tecnologia Mobile Mapping

Catalunya Digital. 3D Carrers és un programa de captura sistemàtica de les zones urbanes utilitzant la tecnologia Mobile Mapping, que combina fotografies panoràmiques del territori amb dades LiDAR i proveeix geoinformació digital dels nostres municipis amb una aparença quasi real i un alt nivell de precisió.

 

La informació proveïda amb aquest visor pot fer-se servir sota les condicions d’ús CC BY-NC-ND 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).     

3DCarrers permet generar geoinformació digital del territori amb una aparença quasi real, on la simplicitat de comprensió de les fotografies es complementa amb la precisió de les mesures làser preses amb la tecnologia LiDAR terrestre.

Des d’avui es poden consultar en un visor interactiu els mapes dels primers nuclis urbans estudiats: Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Balaguer i Pineda de Mar. La previsió és realitzar la captura de prop de 50.000 quilòmetres fins el 2026 per generar el bessó digital dels 947 municipis catalans, amb una freqüència d’actualització adaptada a les diferents dinàmiques territorials. Així, es duran a terme fins a dues cobertures de la franja costanera, àrea metropolitana de Barcelona i poblacions de més de 15.000 habitants. Les dades obtingudes poden ser consumides tant des d’entorns GIS com des del visor, on s’aniran carregant a mesura que es capturin i es posaran a disposició dels diferents municipis.


Visor

Visor a finestra senceraExemples d'explotació

Detall d'aparcament a la localitat de Pineda de Mar, es poden identificar diferents elements com arbres, cotxes...

Visor amb fotografies panoràmiques i núvols de punts, a partir de la selecció de la situació i orientació del punt d'interès on l'usuari pot configurar tots els paràmetres: densitat de punts, perspectiva, paleta de colors, etc.Bessò digital d'una cantonada urbana amb detecció d'elements poc voluminosos com és el cas del cablejat

Captura de dades amb informació del mobiliari urbà, cablejat, entre d'altres elements.