• Imprimeix

Sessió d'Instamaps

 

Quan

Data 12.05.2021

Horari

de 09.30 a 11.00 hores

On

Aquest esdeveniment no és presencial. Es farà mitjançant l’eina Microsoft Teams.

Instamaps (www.instamaps.cat) és una plataforma web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que permet als usuaris explorar la geoinformació de Catalunya i de la resta del món, crear els seus propis mapes de manera ràpida i fàcil, visualitzar-los en tot tipus de dispositius, incrustar-los en una pàgina web o blog i compartir-los a les xarxes socials.

Instamaps ha estat dissenyat per facilitar l'ús i la difusió de geoinformació. Permet crear, publicar i compartir informació geogràfica a través de mapes i visors de forma fàcil, ràpida i molt gràfica. Instamaps està en permanent evolució i, en aquesta sessió, s’explicaran les novetats i les millores.

La sessió s'adreça a tots els usuaris i s’evolucionarà des de les funcionalitats més bàsiques als usos més evolucionats. Es farà un repàs de les diferents funcionalitats i possibilitats de la plataforma a partir de la realització de tres mapes concrets, que permetran mostrar les possibilitats i les funcionalitats de l’eina.

També es farà un repàs de les noves funcionalitats i millores.

Es realitzaran 3 mapes que permetin mostrar l’ús i les potencialitats de l’eina:

  • Mapa 1. En base a la creació i l'ús de geoinformació per part de l’usuari (turisme, excursionisme, activitats de muntanya).
  • Mapa 2. En base a la pujada de dades des d'arxius i estilització: mapes dinàmics (informes, mapes d'estats, mapa a partir de la informació pròpia dels usuaris, fulls d’Excel).
  • Mapa 3. En base a la pujada de dades del núvol i visualització. Consum de serveis de dades al núvol (mapes dinàmics, Drive, Onedrive, Sharepoint, dades obertes).