• Imprimeix

Projecció del documental "Gaia, la Gran Mare" a la Biblioteca Sagrada Família

 

Quan

Data 14.11.2016

Horari

A les 19 hores

On

Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte
C/ Provença, 480
08025 Barcelona

Una producció de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)

Direcció científica: Xavier Berástegui
Realització i direcció cinematogràfica: Xavier Berenguer

Gaia, la Gran Mare és un documental científic i divulgatiu que tracta, de manera generalista, de l'origen de la Terra, de la seva evolució fins a l'actualitat i del futur que espera al planeta. Posa èmfasi en els conceptes geològics bàsics desenvolupats per alguns dels personatges més destacats de la història de les Ciències de la Terra i repassa alguns dels coneixements més rellevants sobre el Sistema Terra, adquirits mitjançant el raonament científic.

De manera àgil, el documental parla de qüestions tals com l'origen i la dinàmica del Sistema Solar, la Terra i la Lluna; de l'aigua, els oceans i els continents; de l'origen de la vida, els organismes més antics i la seva evolució; de l'atmosfera primitiva i de l'atmosfera amb oxigen; tracta del temps geològic i mostra algunes de les etapes cabdals de l'evolució de la Terra, incloses algunes de les extincions massives més conegudes; explica la distribució actual dels continents i els oceans, les seves distribucions pretèrites i les futures; parla de volcans i terratrèmols, de recursos naturals d'origen geològic, d'algunes aplicacions de les Ciències de la Terra i de les amenaces a la sostenibilitat del planeta.

Els conceptes geològics es mostren íntimament lligats als ambientals i al paper que juga la vida -en general, i particularment, la humana- a la Terra. Els fets i les idees es presenten mitjançant il·lustracions i animacions tridimensionals realitzades en ordinador i en filmacions d'exteriors rodades en llocs rellevants tals com el mateix Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, museus i paisatges geològics emblemàtics localitzats a Catalunya, Anglaterra, Escòcia i el País Basc.

Amb una durada de 48 minuts, el documental està enregistrat en alta definició i, a més d'en català, Gaia, la Gran Mare està disponible en castellà i anglès.