• Imprimeix

Presentació del llibre “Atraure, descobrir i entendre! Manual per a l’elaboració de cartells interpretatius per a la divulgació de la geologia”

 

Quan

Data 05.10.2023

Horari

de 16.30 a 17.35 hores

On

Assistència presencial:

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

En aquest acte es presenta el llibre “Atraure, descobrir i entendre! Manual per a l’elaboració de cartells interpretatius per a la divulgació de la geologia”, escrit per en David Brusi.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (l'ICGC), com a organisme de referència a Catalunya en la generació d’informació geològica, ha publicat aquest manual amb la participació de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, encarregada de la preservació i de la promoció del patrimoni natural.

La presentació es porta a terme en el marc del Dia Internacional de la Geodiversitat que, tal com van proclamar les Nacions Unides, se celebra el 6 d’octubre amb l’objectiu d’aconseguir una major consciència sobre la contribució de la geodiversitat a la consecució dels disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

D’altra banda, compta amb l’impuls de la comunitat Espaigea, com a plataforma oberta que connecta institucions, associacions, entitats, museus, centres d'interpretació i divulgadors/es, relacionades amb la divulgació de la geologia i de les ciències afins.

L’objectiu d’aquesta monografia és proporcionar unes indicacions orientatives, per tal que les persones i els equips de treball les utilitzin a l’hora de planificar, dissenyar i gestionar els rètols divulgatius del patrimoni geològic.

 

Programa

16.30 - 16.50

Benvinguda i presentació de l'acte
Miriam Moysset i Gil, directora de l'ICGC
Marc Vilahur i Chiaraviglio, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural

16.50 - 17.20

Presentació de la Monografia 13 “Atraure, descobrir i entendre! Manual per a l’elaboració de cartells interpretatius per a la divulgació de la geologia”
David Brusi Belmonte, professor de la Universitat de Girona, director del Centre GEOCAMB i autor de l’obra

Veure a Slideshare

17.20 - 17.30

Torn obert de preguntes

17.30 - 17.35

Tancament de l'acte
Miriam Moysset i Gil, directora de l'ICGC

Coberta de la monografia 13 “Atraure, descobrir i entendre! Manual per a l’elaboració de cartells interpretatius per a la divulgació de la geologia”

Descarregueu-vos la monografia


Vídeo de la jornada (1:01:50)