• Imprimeix

Jornada "La informació dels terratrèmols". A Tremp

 

Quan

Data 07.05.2018

On

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

Els terratrèmols tenen una ocurrència no previsible, esporàdica i recurrent. Actualment la sismicitat de Catalunya és moderada, però ha patit terratrèmols destructors en temps històrics. L'estudi del seu risc en el territori ha permès establir nivells de moviment sísmic per ser considerats a la Norma de Construcción Sismoresistente de l'Estat Espanyol i per implementar els Plans d'Emergència Sísmica de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de la jornada és fer una aproximació al fenomen sísmic i la seva gestió en un entorn de baixa sismicitat com Catalunya i, de forma específica, a l’àmbit del Pirineu. Es farà de forma didàctica, dirigida al públic en general, i amb dades i exemples que ajudin a conèixer la sismicitat de Catalunya i els estudis que es realitzen per avaluar el risc sísmic. A partir de les eines i protocols disponibles es mostrarà com es duu a terme la gestió integrada dels sismes a Catalunya per part de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i Protecció Civil de la Generalitat.

Finalment, s’insistirà en la importància de l’educació i la sensibilització de la població en la prevenció i la mitigació del risc i la seva coresponsabilitat en matèria d’autoprotecció en cas d’emergència.

Programa

18.00 - 18.10

Benvinguda al Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus i presentació de la jornada
Xavier Berastegui, subdirector general adjunt de Geologia i Suport a la Legalitat, ICGC

18.10 - 18.40

Sara Figueras, cap de l'Àrea de Geofísica i Sismologia, ICGC

Veure a Slideshare

18.40 - 19.20

Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya

Veure a Slideshare

19.20 - 19.40

Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya

Veure a Slideshare

19.40 - 20.00

Torn obert de paraules