• Imprimeix

Jornada ICC: Plataforma de Recursos de Geoinformació

 

Quan

Data 12.04.2012

On

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona

Veure mapa

En aquesta jornada es vol presentar d'una manera pràctica les possibilitats de la PRG (Plataforma de Recursos de Geoinformació).

La Plataforma de Recursos de Geoinformació (PRG) és un espai Web a disposició, actualment, de les administracions públiques i els seus organismes i, eventualment, d’altres organitzacions, on es reuneixen diverses funcionalitats per a utilitzar, mitjançant el navegador web de l’usuari, l’extens inventari de geoinformació disponible a la xarxa IDEC a més d’altres serveis i aplicacions:

  • Accés a totes les dades geogràfiques o georeferenciades disponibles a la xarxa IDEC.
  • Eines simples i intuïtives per a la creació i personalització d’aplicacions.
  • Aplicacions preparades per a ser adaptades a les necessitats de l’usuari.

La PRG representa la materialització de la infraestructura de dades davant de l’usuari final dels seus recursos. L’usuari no té perquè saber cercar geodades, utilitzar geoserveis, i altres recursos que la infraestructuar li pot oferir, simplement cal que tingui al seu abast una eina que, de manera senzilla, intuïtiva i fàcil li permeti gaudir de les aplicacions i utilitzar les dades que precisa, sense més condicions.

  • Permet als seus usuaris desentendre’s del manteniment i millora dels productes i aplicacions que conté
  • Està pensada a més per a ser un mitjà de cooperació entre administracions, així com representar un primer estadi de les organitzacions en l’àrea de la gestió territorial, gratuïta i fàcil d’utilitzar.
  • Permet convertir l’ escassa informació que l’usuari entra al descriure les capes que crea, en metadades ISO, que poden ser incorporades al catàleg IDEC, així com ser utilitzades com a catàleg dels mapes creats pels usuaris en l’entorn PRG. En conseqüència les administracions i altres ens interessats podran aprofitar els treballs que altres facin al publicar informació.

Programa:

9:30

Benvinguda i presentació de l’acte.

9:45

Veure a Slideshare

10:30

Veure a Slideshare

11:00

Carme Puig i Civera, IGC

Veure a Slideshare

11:15

Veure a Slideshare

11:30

Veure a Slideshare

11:45

Conclusions i propostes finals

12:00

Clausura