• Imprimeix

Inauguració de l'exposició "Geociències, art i innovació"

 

Quan

Data 19.11.2015

On

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona

Veure mapa

La mostra Geociències, art i innovació posa en contacte la pintura amb els treballs que en els àmbits de les geociències es porten a terme a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). La relació s'estableix a través d'un recull de temàtiques amb la innovació com a fil conductor i el medi ambient, el territori i l'anàlisi del seu comportament com a objectes d'estudi. Continuació de la que va estar exposada a la seu central de l'ICGC del 5 de juny al 2 d'octubre d'enguany, la mostra cerca la complicitat entre els diferents àmbits d'estudi escollits i les obres pictòriques que han tractat o representat una innovació, en la seva època, en aquell mateix concepte o àmbit.

La mostra s'organitza de la mateixa manera com ho fa el procés creatiu. Els primers plafons, dedicats a Paul Cézanne, Milton Avery, Lucio Fontana, Edvard Munch i Pablo Picasso, recullen aquells treballs que, en l'àmbit de les geociències, estan en fase de recerca i exploració. La mostra continua exposant àmbits de treball en geociències en fase de consolidació gràcies a la complicitat d'Edward Hopper, Laurence Stephen Lowry, Umberto Boccioni, Valisi Kandinsky i William Turner. Finalment, en els darrers plafons i de la mà de Pieter Bruegel, Ernst Ludwig Kirchner, David Hockney, Juan Genovés i Maurice de Wlaminck, s'exposen productes i serveis operacionals que, partint d'una recerca prèvia, han evolucionat per ser finalment implementats i per aportar nou valor i retorns a la societat en l'àmbit de les geociències.

L'exposició serà inaugurada pel Sr. Jaume Miranda i Canals, Director General de l'ICGC.

 Del 17 de novembre de 2015 al 21 de juliol de 2016. Es podrà visitar de dilluns a divendres, en hores a concertar (contacte telefònic: 973 65 08 30, ext. 5002)

Inscripció a l'acte inaugural: L'assistència és gratuïta però, atèsa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure's al més aviat possible.