• Imprimeix

2a Conferència magistral del postgrau IC_Cartotechnology

 

Quan

Data 17.01.2014

On

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona

Veure mapa

Presentació

En el marc del postgrau IC_Cartotechnology, i amb motiu de la inauguració de la seva segona fase, el proper divendres 17 de gener a les 10 hores, es farà a l'ICC la conferència magistral "Small Satellites: a New Approach to Space Research and Technology Applied to Modern Society", a càrrec del Dr. Charles M. Telesco, Professor del Departament d'Astronomia de la Universitat de Florida.

Resum

Els programes de l'espai implementen una àmplia gamma de competències en les àrees de tecnologia, recerca i coneixement. En els últims anys, l'aplicabilitat i benefici per a les societats modernes s'han convertit en el principal vector a tenir en compte per aplicar inversions en molts programes espacials. Aquest enfocament està impulsant programes espacials cap a una nova era de marcs de col·laboració entre les institucions acadèmiques, centres de recerca i empreses privades dirigides per equips internacionals multidisciplinars que comparteixen visions, estratègies, tecnologies i coneixements.

En la conferència magistral, o Keynote, amb motiu del llançament de la segona fase, o Core Phase, del postgrau IC_Cartotechnology, titulada "Small Satellites: a New Approach to Space Research and Technology Applied to Modern Society”, es presentaran els objectius generals del nou programa espacial en petits satèl·lits de la Universitat de Florida, dirigit pel Departament d'Astronomia. Aquest programa també obre una nova oportunitat de col·laboració amb les institucions relacionades amb l'espai a l'àrea metropolitana de Barcelona, per aplicar coneixements i experiència sinèrgica en l'anàlisi de la missió, el disseny i l'explotació de petits satèl·lits, que està transformant la indústria espacial i la forma en què entenem l'aplicabilitat dels actius i infraestructures a l'espai.

La conferència serà en anglès.

Programa

9:30 - 10:00

Lliurament d'acreditacions als assistents

10:00 - 10:30

Benvinguda i presentació de la sessió
Dr. Jaume Miranda i Canals, Director de l'ICC
Dr. Jordi Corbera, cap del Centre de Suport al Programa Català d'Observació de la Terra, ICC

10:30 - 11:45

Conferència magistral: Small Satellites: a New Approach to Space Research and Technology Applied to Modern Society
Dr. Charles M. Telesco, Professor, Departament d'Astronomia, Universitat de Florida

11:45 - 12:15

Debat i qüestions
Dr. Charles M. Telesco, Dr. Rafael Guzman, Universitat de Florida
Dr. Jordi Corbera, cap del Centre de Suport al Programa Català d'Observació de la Terra, ICC