• Imprimeix

Presentació de l'Atles Universal Català, en edició commemorativa del cinquantenari d'Enciclopèdia Catalana

El 14 de setembre es va presentar, al Palau Robert, la 3a edició de l'Atles Universal, edició que commemora el 50è aniversari d'Enciclopèdia Catalana (ECSA). Aquesta obra ha estat fruit de la col·laboració entre ECSA, Universitat de Barcelona i l'ICGC.

21/9/15 20.51

L'acte va comptar amb les intervencions de Jaume Miranda, director de l'ICGC, Carles Carreras, catedràtic de geografia humana de la UB i coordinador de la informació temàtica de l'obra, Albert Pèlach, director d'ECSA, i Agustí Serra, director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme del DTES, en nom del conseller de Territori i Sostenibilitat.

El senyor Jaume Miranda va exposar els antecedents de l'obra (tot destacant que la primera edició va ser premiada en la 19a Conferència Cartogràfica Internacional de 1999), va explicar les característiques d'aquesta tercera edició, la seva estructura i continguts, i va cloure amb unes reflexions sobre la importància d'aquest tipus d'obres atès que són un instrument de coneixement cabdal per al país, alhora que mostren la seva fortalesa cultural.

Seguidament, el senyor Carles Carreras va destacar com es reflecteix l'evolució d'algunes variables temàtiques al llarg dels 16 anys que separen la primera de la tercera edició.

El senyor Albert Pèlach va explicar perquè ECSA ha decidit que fos l'Atles la icona commemorativa dels 50 anys d'Enciclopèdia Catalana. Una de les principals raons és que l'Atles és una peça lligada directament a la Gran Enciclopèdia Catalana, en un únic volum i, a més, la seva actualització es podia dur a terme amb terminis ajustats.

Finalment va intervenir el senyor Agustí Serra, que va agrair els esforços invertits i va ressaltar que la col·laboració entre institu­cions és imprescindible per elaborar aquest tipus d'obres i també per al manteniment de la cultura catalana.

Jaume Miranda i Canals
Director