• Imprimeix

Notícia 524 - L'auscultació geotècnica com a eina de seguretat a les infraestructures

9/5/22 15.05

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha participat en la realització del nou vídeo de la sèrie Pathways to the future for climate solutions, publicat pel Banc Europeu d'Inversions en motiu del Dia d'Europa, contribució que s'emmarca dins la línia estratègica hub de geoinformació de Catalunya.

L'Institut hi participa com a entitat que s'encarrega del seguiment geològic i geotècnic de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en pro a la mitigació dels riscos geològics i de la conservació dels actius geotècnics, com ara talussos, vessants, túnels i d'altres.

Aquest vídeo, que porta per nom Sensors for safety, presenta el cas pilot d'auscultació feta per FGC del massís rocós de la línia Lleida-la Pobla de Segur amb l'objectiu de donar a conèixer l'evolució de l'estabilitat del massís i contribuir a la seguretat del servei.

La monitorització del terreny, a més de contribuir directament a la seguretat, esdevé una eina de coneixement per a la gestió de les infraestructures en un context d'adaptació al canvi climàtic des d'una perspectiva de sostenibilitat i d'optimització de recursos.

Us convidem a mirar aquest vídeo, que mostra com les noves tecnologies digitals en el camp d'Internet de les coses (IOT, Internet of Things) ens aporten eines per a la gestió dels riscos geològics.

Aquesta animació té un format 360º, de manera que quan es visiona es pot orientar la mirada al lloc d'interès. Aquest recurs permet tenir una visió més immersa i activa, i assoleix una gran espectacularitat dins l'entorn natural on ens trobem.