• Imprimeix

Notícia 522 - En memòria al company Xavier Berástegui

5/5/22 7.01
Xavier Berástegui mostrant el PGOM al conseller Damià Calvet i a d'altres persones

Xavier Berástegui durant la inauguració del Pirineus Geological Open Museum l'11 de gener de 2020.

El dia 6 de maig s'instal·larà la placa en memòria al nostre company Xavier Berástegui (1954-2021) en agraïment a la seva tasca, el seu compromís diari i el seu llegat de la seu del Centre de Suport Territorial Pirineus de Tremp (ICGC).

Xavier Berástegui va créixer a Gerri de la Sal, fou un geòleg apassionat i gran mestre, home culte, sensible i familiar, va dedicar la vida a la seva vocació nascuda a la infantesa en els paisatges del Pallars.

Treballador incansable. Impulsor i autor d'obres de referència de la geologia de Catalunya com són el Mapa geològic i el Mapa estructural de Catalunya, el Mapa geològic comarcal, l'Atles geològic de Catalunya i els Geotreballs. Defensor de la geologia com a disciplina fonamental per a una societat millor, va compartir amb nosaltres el seu coneixement, la seva il·lusió i la seva intel·ligència.

La seva inquietud, perseverança i constància van ser decisives en la creació del Centre de Suport Territorial Pirineus, i de la seva iniciativa i creativitat va néixer el Pirineus Geological Open Museum.