• Imprimeix

Notícia 520 - Reconeixement del suport de l'ICGC a la Comissaria General de Recursos Operatius

28/4/22 14.36
Certificat amb el reconeixement

Diploma de felicitació pública individual.

El 20 d'abril de 2022, durant els actes commemoratius del Dia de les Esquadres, la Comissaria General de Recursos Operatius va reconèixer la col·laboració i l'assistència tècnica de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya vers la Unitat del Subsol d'aquesta Comissaria tot felicitant al director de l'ICGC, Jaume Massó.

Concretament, l'Institut ha donat suport a la Unitat de Subsol en la mapificació i la visualització de la geoinformació mitjançant la plataforma Instamaps com a millora al desenvolupament de les seves funcions.

Per al Cos de Mossos d'Esquadra i, en aquest cas, per a la Unitat de Subsol, la informació geogràfica i les eines de geolocalització son necessàries en el seu dia a dia. L'ús d'Instamaps ha aportat a la Unitat l'experiència i el coneixement per explotar la potència de la geoinformació i evolucionar cap a eines més complexes d'acord amb el volum d'informació creixent que disposen i la necessitat d'anàlisi de les seves dades.

El suport que l'ICGC dona a les agències governamentals s'emmarca dins de l'estratègia hub de la geoinformació, que és una de les línies estratègiques de l'activitat de la institució. 

Instamaps és una plataforma web d'ús obert i gratuït que facilita que qualsevol usuari, sense necessitat d’'expertesa, pugui analitzar, editar i visualitzar les seves dades geogràfiques per crear i compartir mapes en línia de manera ràpida i senzilla. L'objectiu principal de la plataforma és facilitar l'accés, l'ús i la difusió de la informació geogràfica a la ciutadania, als tècnics i als professionals de les administracions catalanes.