• Imprimeix

Notícia 519 - El diputat Ramon Tremosa convidat a impartir una conferència a l'ICGC

28/4/22 7.04

Amb motiu del 40è aniversari de la creació de l'Institut Cartogràfic de Catalunya s'organitzaran diferents activitats, d'entre els quals, s'han programat quatre conferències.

Tremosa impartint la seva conferència

Benvinguda i presentació de l'acte a càrrec del director de l'ICGC, Jaume Massó. Foto: ICGC.

La primera conferència "Beneficis de la integració europea" es va celebrar el 25 d'abril a la Sala d'actes de l'ICGC i va anar a càrrec de Ramon Tremosa, diputat del Parlament de Catalunya. L'objectiu era contextualitzar el marc geogràfic, polític i financer on es troba situada Catalunya i conèixer de primera ma el funcionament i els avantatges de formar part de la Unió Europea des d'una perspectiva general i econòmica i alhora prendre consciència de les oportunitats i ajuts que ofereix l'UE en programes de desenvolupament de polítiques públiques.

Ramon Tremosa i Balcells és doctor en Ciències Econòmiques i professor d'Economia a la Universitat de Barcelona (UB). De 1992 a 2009 va ser professor de Teoria Econòmica a la UB. Entre els anys 2009 i 2019, diputat al Parlament europeu, on va ser membre dels comitès econòmics i de comerç internacional i de les comissions d'economia i de transport. Va ser  ponent de la nova supervisió financera europea (2010), de l'informe del Banc Central Europeu (2011) i de l'informe sobre Competència (2012), alhora que participà en els debats sobre el corredor mediterrani, en la directiva "European Single Railway Area" i en la reforma de la Política Agrícola Comuna. Entre 2020-2021 va ser conseller d'Empresa i Coneixement i, actualment, és diputat al Parlament de Catalunya. Ha escrit llibres i articles acadèmics sobre política monetària, economia regional i federalisme fiscal.

Les altres tres conferències programades tractaran sobre el coneixement cartogràfic, el coneixement geològic i sobre la perspectiva de futur de l'Institut com a infraestructura de la Generalitat de Catalunya.