• Imprimeix

Notícia 499 - El fons documental del Dr. Horacio Capel en dipòsit a l'ICGC

1/12/21 6.55
Taula amb Rafael Giménez, Jaume Massó i Horacio Capel

Parlaments de l'acte oficial de recepció del dipòsit del fons documental del Dr. Horacio Capel. Foto: ICGC.

Divendres 26 de novembre es va celebrar, a la seu de l'ICGC, l'acte oficial de recepció del dipòsit del fons documental del geògraf Horacio Capel Saez de la Universitat de Barcelona. El fons ha estat donat pel Dr. Capel a la Societat Catalana de Geografia (SCG) que des de l'any 2015 té un conveni de dipòsit dels seus fons bibliogràfics i documentals amb l'ICGC.

La benvinguda a l'acte va anar a càrrec del director de l'Institut, Jaume Massó, que va remarcar la bona disposició d'aquesta institució per a salvaguardar el llegat documental de destacats impulsors de les ciències de la Terra.

A continuació, en el seu parlament, el doctor Horacio Capel va destacar la importància de la conservació de la correspondència entre persones o entre entitats per a entendre el pensament geogràfic de qui l'envia i de qui la rep i el valor de contextualització que representa.

L'acte el va cloure el president de la Societat Catalana de Geografia, Rafael Giménez, que va lloar l'exercici de transparència de Capel i va agrair la bona predisposició de l'ICGC a conservar, catalogar i difondre aquesta documentació dipositada a l’Institut.

Per finalitzar es va visitar la Cartoteca de l'ICGC, on es va prendre consciència del llegat de la correspondència d'Horacio Capel i dels fons de la Societat Catalana de Geografia dipositats a l'Institut. Aquests fons formen part del conveni signat entre ambdues institucions.

A l'acte hi van assistir membres de la junta de la SCG i un representant de l'Institut d'Estudis Catalans.