• Imprimeix

Notícia 495 - Èxit de les jornades de sismologia celebrades en el marc de la 26a Setmana de la Ciència

23/11/21 7.02
Persona parlant rodejada de gent

Diferents activitats organitzades per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Foto: ICGC.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l'Observatori Fabra han coorgantizat la 3a Jornada de Sismologia dins de la 26a Setmana de la Ciència amb l'objectiu de formar i sensibilitzar la població davant els terratrèmols com a estratègia de mitigació dels seus efectes en la prevenció del risc sísmic.

La Jornada es va celebrar en dos dies i en dos espais diferents: el dia 13 de novembre a l'Alberg de suport a la recerca de Fontmartina del Parc i Reserva de la Biosfera del Montseny i el dia 14 a l'Observatori Fabra.

L'ICGC hi va estar present en diferents activitats, ja sigui impartint una conferència sobre sismologia i societat juntament amb d'altres representants de les principals institucions del nostre país que treballen en els àmbits de la sismologia i la prevenció sísmica, ja sigui organitzant les activitats didàctiques dirigides a famílies amb nens que incloïen jocs, experiments i demostracions amb instruments sísmics professionals i de divulgació que permeten estudiar i conèixer el nostre subsol.

També va coorganitzar una visita guiada a l'Observatori Fabra, en la qual els assistents van poder descobrir instruments sísmics i participar en un perfil de sísmica activa organitzat per l'ICGC.

El públic que va assistir a ambdues jornades va adquirir coneixements i va poder experimentar sobre conceptes diversos de geofísica i sismologia.

La represa d'aquestes jornades, que es van suspendre el 2020 per la pandèmia COVID19, ha estat valorada positivament atesa la resposta del públic assistent a les diferents activitats.