• Imprimeix

Notícia 440 - Participació de l'ICGC en l'Estratègia NewSpace de Catalunya

3/2/21 15.50

L'ICGC participa, entre d'altres institucions, en el disseny i la implementació de l'Estratègia NewSpace de Catalunya i per aquest motiu el 27 de gener va assistir a l'acte de signatura dels contractes per al desenvolupament i la posada en operació dels dos primers nanosatèl·lits que la Generalitat de Catalunya llançarà a l'òrbita.

La participació de l'Institut en aquest projecte consisteix en la definició, l'anàlisi, la implementació i la promoció d'accions estratègiques, tecnològiques i operatives. Això ho fa des del seu coneixement en plataformes satel·litals i en la transformació de les dades d'observació de la Terra i geoinformació addicional en productes i serveis destinats a l'Administració i a la ciutadania.

Els dos primers nanosatèl·lits previstos formen part d'un total de sis que la Generalitat de Catalunya vol posar en òrbita en un període de 4 anys, dins l'Estratègia NewSpace.

El nom d'aquests dos l'escolliran els nens i les nenes de Catalunya a través del programa informatiu infantil InfoK, del Canal Super3.

Es preveu el llançament del primer nanosatèl·lit per al 20 de març de 2021, i del segon, a començament de 2022.