• Imprimeix

Notícia 326 - Inauguració de l'exposició "Geologia en femení"

27/3/19 14.16

Avui, 27 de març, Núria Balada, directora de l'Institut Català de les Dones, i Jaume Massó, director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, han inaugurat l'exposició organitzada per l'Institut "Geologia en femení" que s'emmarca dins dels actes del Dia de la Dona (Tríptic).

Amb aquesta mostra volem fer un reconeixement al treball de les dones, tantes vegades invisibilit­zat o deixat en un segon pla, i volem destacar la trajectòria de set científiques que han contribuït a l'avenç de les ciències de la Terra. Totes elles van haver de lluitar per superar la desigualtat de gènere i així poder desenvolupar-se professionalment. Algunes, a més, es van comprometre activament en la política i en la defensa dels drets de les dones.

També es mostra gràficament l'evolució de la presència de les dones al Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona, i com es distribueix, per categories professionals, la seva presència a ambdues universitats i a l'ICGC.

Aquesta és la segona mostra que l'ICGC organitza on es posa de manifest la gran contribució de les dones en les tasques culturals i científiques. Per tenir informació de la primera mostra, cliqueu aquí.

Esperem que us animeu a visitar-la!


Seu: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya - Parc de Montjuïc - Barcelona
Dies: Fins al 17 d'abril de 2019
Horari: De dilluns a divendres de 9.00 a 18.00 hores