• Imprimeix

Mapes antics de la Cartoteca de Catalunya consultables des del mòbil

OLDMAPSONLINE és un portal que dóna accés a més de 400 000 mapes antics escanejats i georeferenciats, procedents de diverses institucions i on hi participa la Cartoteca de Catalunya de l'ICGC amb més d'un miler de mapes antics

29/7/15 21.08

OLDMAPSONLINE és un portal que dóna accés a més de 400 000 mapes antics escanejats i georeferenciats, procedents de diverses institucions com ara la British Library, la National Library of Scotland o la Harvard Library. També hi participa la Cartoteca de Catalunya de l'ICGC amb més d'un miler de mapes antics.

Aquest portal permet fer cerques gràfiques a partir de l'àrea coberta i, des de la seva obertura l'any 2012, ha tingut més d'un milió i mig de visites.

Ara acaba de sortir una innovadora versió APP del portal que facilita l'accés, des del mòbil o la tablet, a més de 250 000 mapes del portal OLDMAPSONLINE.

Aquesta nova aplicació, amb una interfície molt amigable, permet descobrir i explorar mapes antics de l'àrea on es troba l'usuari a partir de la pròpia referència de geolocalització del dispositiu. Així un usuari, des de Catalunya, trobarà un nombre important de mapes antics del nostre territori, la majoria dels quals procedents de la Cartoteca Digital de l'ICGC.

Per a saber-ne més sobre l'aplicació per a mòbil cliqueu aquí.

Jaume Miranda i Canals
Director