• Imprimeix

Mapa geològic amb llegenda interactiva

L'ICGC us presenta una nova forma de visualitzar el mapa geològic 1:50 000, es tracta d'una eina web que informa dels epígrafs i de les descripcions dels elements geològics de forma interactiva. Aquesta eina la podeu trobar al Betaportal de l'ICGC

14/7/14 18.01

Aquest mapa és una base geològica de síntesi, contínua i referida a la base topogràfica 1:50 000, que té com a finalitat posar a l'abast de les persones usuàries informació geològica contínua que cobreixi tot el territori de Catalunya i que pugui ser utilitzada com a informació geològica de referència.

L'ICGC ha creat una demostració amb el mosaic del mapa geològic 1:50 000 i la seva llegenda, amb els seus epígrafs i descripcions. Ho ha combinat de manera que en moure el cursor sobre el mapa, en tot moment es mostra exactament la unitat geològica que hi ha en aquelles coordenades.

En fer clic sobre un lloc, la caixa d'informació s'amplia, es fa estàtica i es mostren les dades geogràfiques del polígon corresponent. Per tornar a veure la interacció amb les capes, cal tancar aquesta caixa d'informació. A més, a tall d'exemple de la informació que es pot associar al mapa, prop de Roda de Berà s'ha afegit també una fotografia de les roques que s'hi troben.

Aquesta iniciativa permet visualitzar la llegenda sobre qualsevol de les tres capes visibles: el mapa geològic, l'ortofoto i el mapa topogràfic.