• Imprimeix

La xarxa sísmica de Catalunya disposa d'un "Digital Object Identifier" (DOI)

L'ICGC posa a disposició de tota la societat els enregistraments digitals de la Xarxa sísmica de Catalunya. Aquests enregistraments, que són lliurement disponibles, són utilitzats per investigadors i tècnics d'arreu del món

22/2/16 17.01

La Xarxa sísmica de Catalunya, mitjançant el servei que disposa la FDSN (International Federation of Digital Seismic Networks), s'ha dotat d'un DOI per tal de facilitar el seguiment de la utilització d'aquests enregistraments i els resultats obtinguts a partir de la seva anàlisi.

El DOI (Digital Object Identifier) és un identificador únic i permanent per a les publicacions electròniques, bases de dades i qualsevol element digital amb propietat intel·lectual. El DOI proporciona informació sobre la descripció de l'objecte digital (autor, títol, dades de publicació, etc.) i la seva localització a Internet, utilitzant el sistema handle.

D'ara en endavant, els usuaris d'aquestes dades podran referir-se a les mateixes mitjançant el codi DOI: 10.7914/SN/CA, simplificant així tant la tasca de referenciar l'origen de les dades com la de localitzar el seu ús. La referència serà:

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (2000): Catalan Seismic Network. International Federation of Digital Seismograph Networks. Other/Seismic Network. doi:10.7914/SN/CA

Per exemple, les dades enregistrades per l'estació sísmica de la següent imatge, prop de Bruguera (Ripollès), estan disponibles al web d'ORFEUS i ara es poden referenciar fàcilment mitjançant l’ús del DOI.

web doi xarxa sismica