• Imprimeix

L'edifici del CST Pirineus de l'ICGC ha estat escollit per l'Institut de Tremp per dur a terme el projecte "Apadrinem el nostre patrimoni"

El projecte és fruit de la col·laboració entre els departaments d'Ensenyament i de Cultura per potenciar l'ús dels elements patrimonials com a recursos pedagògics de qualitat

29/2/16 16.46

Compta amb el suport dels centres de recursos pedagògics (CRP), dels camps d'aprenentatge (CdA), dels entorns d'aprenentatge (EdA), del Centre Específic de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE), dels responsables locals de la gestió del patrimoni i d'altres entitats.

Els objectius generals del projecte són promoure el coneixement del patrimoni monumental, cultural i natural de l'entorn i utilitzar-lo com a recurs didàctic amb la finalitat d'ajudar als alumnes a desenvolupar el sentit de vinculació i pertinença al territori, i també promoure la participació activa i responsable dels joves.

Les estratègies principals de desenvolupament del programa impliquen l'ús d'una metodologia activa d'aprenentatge basada en projectes com a mètode de recerca interdisciplinari i motivador per a l'assoliment de les competències bàsiques a partir d'un treball lligat a contextos reals.

L'apadrinament el fa un grup d'alumnes, generalment del curs o nivell que s'encarrega de les tasques de recerca, caracterització i elaboració documental de l'element apadrinat, i també contribueix a la seva protecció, difusió i divulgació.

En concret, l'Institut de Tremp ha presentat diverses propostes d'apadrinament del Centre de Suport Territorial Pirineus (CST Pirineus) emmarcades en les matèries d'Educació Visual i  Plàstica, i de Cultura Audiovisual. Les primeres accions proposades consisteixen en fer dues produccions audiovisuals o curtmetratges documentals que es projectaran a la població amb l'objectiu de donar a conèixer de manera atractiva, planera i simpàtica el CST Pirineus, explicar les seves funcions i utilitats, i valorar les seves característiques arquitectòniques. Altres produccions que es pretenen elaborar consisteixen en dissenyar una obra escultòrica o de Land Art per exhibir-la al terreny adjacent a l'edifici,  exposar fotografies del centre i elaborar productes de disseny gràfic, com ara una samarreta, joc o un personatge animat,  vinculats a la difusió del geoturisme i al projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

CST
CST