• Imprimeix

L'ICGC membre de ple dret de l'ISC

L'ISC és una organització científica internacional no governamental, tutelada per la UNESCO i la International Association of Seismology and Physics of the Earth's Interior (IASPEI). El seu origen rau en la primera xarxa sísmica mundial establerta pel famós sismòleg anglo-japonès John Milne a la fi del segle XIX, i el seu objectiu principal és compilar i mantenir un butlletí de sismicitat global, considerat com el registre definitiu de la sismicitat de la Terra.

Les dades d'aquest butlletí les faciliten més de 130 agències col·laboradores de tot el món i es troba disponible en línia poc després de ser rebudes i, en forma totalment revisada i homogeneïtzada, 24 mesos després, aproximadament.

Amb la incorporació de l'ICGC com a membre, que ja contribuïa amb les seves dades des de fa més d'un any, l'Institut passa a ocupar un lloc al consell de govern de l'ISC, al costat d'una seixantena d'institucions d'arreu del món, amb la National Science Foundation i la Royal Society al capdavant, que contribueixen econòmicament i científicament al manteniment, actualització i desenvolupament d'aquest butlletí mundial.

Amb aquesta incorporació, l'ICGC que ja forma part del CSEM i d'ORFEUS (institucions europees de coordinació de les xarxes sísmiques) augmenta la seva projecció internacional en el camp de la sismologia i referma el seu compromís per contribuir, des de l'estudi de la sismicitat a Catalunya, en el progrés de la nostra societat.

Jaume Miranda i Canals
Director