• Imprimeix

L'ICGC fa formació sobre nivologia i allaus a la Unitat d'Intervenció en Muntanya dels Mossos d'Esquadra

Aquesta activitat s'emmarca dins el conveni signat entre ambdues institucions i té per objectiu reduir la sinistralitat per allaus al Pirineu de Catalunya

19/2/15 16.56

Aquesta activitat s'emmarca dins el conveni signat entre ambdues institucions i té per objectiu reduir la sinistralitat per allaus al Pirineu de Catalunya. La col·laboració, en aquest àmbit, entre ambdues institucions contempla diferents accions entre les quals cal destacar:

• Formació de les unitats territorials de la Unitat d'Intervenció en Muntanya de Vielha, la Seu d'Urgell i Sabadell en la presa de dades nivometeorològiques i observació d'allaus, per a la predicció d'allaus a Catalunya.
• Elaboració conjunta dels informes d'accidents mortals per allau.
• Avenços en el camp de la recerca de les causes i circumstàncies de l'accidentalitat en muntanya per allaus que permetin la detecció de patrons de risc i mesures correctores.
• Millores en la identificació i cartografia de les allaus caigudes després d'episodis d'alta perillositat mitjançant vols en helicòpter sobre el Pirineu, que Mossos d'Esquadra posa a disposició de l'ICGC. 
La incorporació dels Mossos d'Esquadra a la Xarxa d'Observadors Nivològics de Catalunya de l'Institut permet augmentar la densitat d'observacions i disposar de dades de l'estat del mantell nival i del perill d'allaus de punts del territori especialment vulnerables, com és el cas del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Jaume Miranda i Canals
Director