• Imprimeix

L’ICGC col·labora en l’elaboració del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya

1/2/17 7.59

Dilluns 30 de gener es va presentar, al Palau de la Generalitat, el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC). El TICCC és impulsat pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans, amb la col·laboració del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya, i analitza l'estat del clima i la seva evolució recent i futura a Catalunya, tant des del punt de vista de les seves bases científiques com en relació als diversos subsistemes naturals i sectors socioeconòmics.

En el TICCC es detallen els escenaris de canvi climàtic a Catalunya per a les properes dècades i, fent un pas més enllà, es proposen les mesures per tal de mitigar l'impacte que tindrà en la societat del futur. L'ICGC ha col·laborat en la redacció del capítol 6è, referent als Riscos d'Origen Climàtic, responsabilitzant-se de l'anàlisi i la redacció de l'apartat de l'evolució recent del risc d'allaus a Catalunya i la seva projecció futura en les properes dècades.

L'acte ha estat presentat pel conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Hble. Sr. Raül Romeva, amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Hble. Sr. Josep Rull, el director de l'Institut d'Estudis Catalans, Sr. Joandomènec Ros, i el director de l'Àrea de Recerca i Coneixement de la Fundació "La Caixa", Sr. Jordi Portabella, i ha comptat amb les prestacions tècniques del Sr. Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, i del coordinador de l'informe, Dr. Javier Martí Vide de la Universitat de Barcelona.