• Imprimeix

Ja podeu descarregar el mapa comarcal amb la nova comarca: Moianès

El Parlament va aprovar el 15 d'abril passat la Llei de creació de la comarca del Moianès, en compliment a les competències exclusives que li atorga l'Estatut d'autonomia de Catalunya sobre l'organització territorial

29/4/15 8.11

El Parlament va aprovar el 15 d'abril passat la Llei de creació de la comarca del Moianès, en compliment a les competències exclusives que li atorga l'Estatut d'autonomia de Catalunya sobre l'organització territorial i pel que fa a la determinació, creació, modificació i supressió dels ens que configuren aquesta organització.

La nova comarca és integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d'Oló i té capital al municipi de Moià. Amb la seva creació queden modificades les comarques del Bages, Osona i el Vallès Oriental.

L'Institut ha posat a disposició del públic, i del món escolar, a través del seu web, el mapa comarcal i municipal de Catalunya que incorpora la nova comarca.

Internet, recurs de difusió immediata d'actualització de la informació cartogràfica, ha facilitat l'accessibilitat de la visió del contorn i de l'abast de la nova comarca. Aquest nou mapa comarcal és el primer pas per a l'actualització de la producció de mapes de l'ICGC, que continuarà amb la publicació del nou full "Moianès" de la sèrie Mapa comarcal de Catalunya 1:50 000 i de la resta de fulls comarcals que queden afectats: Bages, Osona i Vallès Oriental.

Avui però, ja es disposa de la versió impresa en paper del Moianès, com a unitat geogràfica, dins la sèrie Mapa topogràfic de Catalunya 1:25 000. El full d'aquesta unitat geogràfica recull gairebé tota la nova comarca i es va publicar l'abril de 2014.

El mapa, com a document que permet entendre i analitzar el territori, ha de recollir els canvis i s'ha d'adequar a la nova realitat, fonamental per a la normalització i la divulgació de l'evolució territorial.

Jaume Miranda i Canals
Director