• Imprimeix

Homenatge a Jordi Guimet amb motiu de llur jubilació

Aprofitant la reunió del Comitè Tècnic de l'Open Geospatial Consortium (OGC) a Barcelona, el dia 13 de març, Jordi Guimet va rebre homenatge del president de l'OGC

19/3/15 8.20

Del 9 al 13 de març va tenir lloc a Barcelona la reunió del Comitè Tècnic de l'Open Geospatial Consortium (OGC).

Tot aprofitant aquesta trobada, divendres 13 es va celebrar el "Dia de la interoperabilitat", organitzat pel Fòrum Ibèric i Llatinoamericà de l'OGC (ILAF) i l'Associació Catalana de Tecnologies de la Informació Geospacial (ACTIG) amb el suport i la col·laboració de l'ICGC. Aquest esdeveniment va congregar un centenar d'assistents.

L'acte va comptar amb la presència de Mark Reichardt, president i director executiu de l'OGC que, en el decurs de la sessió, va retre homenatge a Jordi Guimet i Pereña amb motiu de la seva jubilació. Reichardt recordà la trajectòria professional del senyor Guimet com a director de la Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya (IDEC), la primera IDE de l'estat espanyol, destacant-ne el dinamisme i el compromís envers l'aplicació dels estàndards OGC però sempre amb visió crítica.

L'homenatjat va agrair el reconeixement a la seva tasca professional i va animar als presents a no caure en la rutina i la burocràcia; a ser agosarats, inconformistes. L'entorn tecnològic es mou ràpid i cal estar alerta, perquè els estàndards han de ser un mitjà per mantenir i millorar el servei.

Jaume Miranda i Canals

Director