• Imprimeix

Exposició dels 100 anys de la creació dels serveis geogràfic i geològic de Catalunya

L'11 de febrer es va inaugurar l'exposició "El mapa com a eina de govern: Centenari de la creació dels serveis geogràfic i geològic de Catalunya", organitzada per l'ICGC i la Diputació de Barcelona

16/2/15 17.02
(Foto: O. Ferrer, Diputació de Barcelona)

L'acte va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i del director de l'ICGC, Jaume Miranda, els quals van adreçar unes paraules a les més de 80 persones que van assistir-hi.

L'exposició, instal·lada a la seu de l'ICGC, explica la història de la creació, l'any 1914, dels serveis geogràfic i geològic de Catalunya, per part de la Diputació de Barcelona, en l'àmbit de la Mancomunitat de Catalunya i sota la inspecció científica de l'Institut d'Estudis Catalans.

L'objectiu era conèixer el territori mitjançant la realització d'un mapa de Catalunya a escala 1:100 000 en tres versions: geogràfica, geològica i agronòmica. Malgrat les dificultats tècniques, la migradesa de recursos i els pocs anys que van transcórrer fins a la supressió de la Mancomunitat, el projecte va continuar sota els diferents àmbits polítics que es van anar succeint al llarg del segle XX i han esdevingut, cent anys més tard, en l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.


L'exposició, oberta al públic fins el 22 de maig, es pot visitar de dilluns a divendres de 9.00 a 18.00 hores al Parc de Montjuïc de Barcelona (www.icgc.cat). Per a demanar visites concertades:cartoteca@icgc.cat 

Jaume Miranda i Canals
Director