• Imprimeix

Èxit d'assistència a la jornada "Hidrogeología emergente"

19/5/16 17.57

Dijous 12 de maig la sala d'actes de l'ICGC va acollir la jornada "Hidrogeología emergente", organitzada per la FCIHS (Fundación Centro Internacional de Hidrología Subterránea) amb el suport de l'ICGC.

La jornada tenia per objectiu celebrar el 50è aniversari del curs de postgrau CIHS que es ve impartint des de l'any 1966, i promoure l'intercanvi de coneixements tècnics amb la retrobada de professionals del sector. Les ponències presentades han tractat aspectes hidrogeològics estratègics i de futur relacionats amb la geotèrmia de molt baixa temperatura, la detecció de nous contaminants en aigües subterrànies o l'aprofitament de jaciments d'hidrocarburs no convencionals, entre d'altres. L'ICGC va realitzar la ponència inaugural relacionada amb les perspectives digitals al respecte de la informació hidrogeològica i la base cartogràfica digital contínua.

La important afluència de gent ha deixat palès que continua tenint un gran interès pel sector de la hidrogeologia, i en tots els seus apartats, aquest curs de postgrau. L'acte va finalitzar amb un homenatge al desaparegut professor del curs Andreu Galofré i també als ex-directors del CIHS, els professors M.R. Llamas, F. Vilaró, E. Custodio, E. Batista, i X. Sánchez-Vila.