• Imprimeix

Evacuació de veïns de l'estació de Sallent

S'ha activat l'alerta de protecció civil perquè s'han superat els llindars de velocitat d'esfondrament en superfície de part dels edificis.

23/12/08 9.07

S'ha activat l'alerta de protecció civil perquè s'han superat els llindars de velocitat d'esfondrament en superfície de part dels edificis.
La Direcció General de Protecció Civil ha activat, a les 12.00 hores, la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel risc de subsidències en el barri de l'Estació, al municipi de Sallent (Bages). Aquesta activació suposa l'evacuació preventiva, programada i pactada d'una part d'aquest barri, abans del pròxim 1 de Febrer. En total, hi ha 43 famílies que seran reallotjades en habitatges del mateix municipi. El barri de l'Estació, construït sobre una antiga explotació minera, està afectat per moviment de terres que es van detectar ja el 1997. El Pla d'actuació d'Emergències en aquesta zona es va aprovar l'any 2005.

L'activació aquest matí de la fase d'alerta del Pla d'Emergència es fa d'acord amb les informacions de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), segons les quals s'han superat els llindars de velocitat d'esfondrament en superfície, que estableix el Pla d'Emergència del Barri de l'Estació, en una de les zones del barri. D'altra banda, també s'ha evidenciat un increment important en l'evolució dels danys de determinats habitatges d'aquest barri.