• Imprimeix

Etiquetes i altres millores a Instamaps

10/5/16 18.00

Instamaps es desenvolupa seguint metodologies àgils (agile software development). Aquesta manera de desenvolupar el programari es basa en l'adaptabilitat als canvis com a mitjà per augmentar les possibilitats d'èxit del projecte. Aquest mètode de desenvolupament parteix del mínim producte viable (MVP) de cada nova funcionalitat, la base, i aquesta va evolucionant en funció de l'ús (analytics) que en fan els usuaris i dels seus requeriments.

Treballant d'aquesta manera els usuaris poden disposar de les funcionalitats que prioritzen més ràpidament, i els desenvolupadors no malbaraten el seu temps programant funcionalitats perfectes però que ningú no utilitza.

Aquest escenari requereix d'una permanent, directa i àgil interacció entre els usuaris i els desenvolupadors. Els usuaris, part indispensable de l'equip, reporten mancances i millores, i els desenvolupadors implementen les observacions que els arriben.

És així que l'ICGC us ofereix aquesta eina, que és en constant i ràpida evolució i creixement.

Com cada mes, en aquesta entrada us expliquem tot allò de nou i els canvis que hem fet a Instamaps (change log):

  • Etiquetes. Aquesta era una demanda general que ens fèieu. A partir d'ara podeu etiquetar les vostres geometries de manera que no calgui clicar per obtenir certa informació. En les opcions de les capes trobareu una nova icona "A" on podreu seleccionar el camp que voleu etiquetar i també el color, el cos, la font i l'estil. També podeu triar si voleu veure les etiquetes i les geometries, només les geometries o només les etiquetes. Veureu que es tracta del mínim producte viable de la funcionalitat que en breu anirem millorant.
  • Estils. Ara, en actualitzar les dades d'una capa mare, s'actualitzen les visualitzacions sobre aquesta capa (bàsic, categories, mides).
  • Centre geomètric. Ara, en realitzar una operació de centre geomètric sobre una capa de polígons, els punts resultants hereten directament la informació associada.
  • Capes. Hem millorat la velocitat de càrrega dels mapes que contenen moltes capes.
  • Escurçador. Hem canviat l'escurçador de Bitly pel de Google perquè hem arribat al límit dels serveis gratuïts de Bitly.
  • WMS. Hem millorat el consum des d'Instamaps d'aquests serveis.