• Imprimeix

Curs de formació a tècnics peruans

Airbus ha arribat a un acord amb el govern peruà per a la construcció i llançament d'un satèl·lit d'observació de la Terra, que inclou el suport de l'ICGC per a la realització de cursos avançats de formació en l'ús d'imatges de satèl·lit

20/4/15 8.15

La multinacional Airbus Defence & Space té una important línia de treball dedicada a la construcció i llançament de satèl·lits, essent una empresa puntera del sector.

Airbus Defence & Space ha arribat a un acord amb el govern peruà per a la construcció i llançament d'un satèl·lit d'observació de la Terra, el PeruSat-1, de característiques molt similars al Pléiades. El govern peruà considera que el llançament del PeruSat-1 complementarà les seves activitats en matèria de salut, agricultura, forestals, pesca, hidrologia, oceanografia, clima, gestió d'emergències, cartografia, geologia, mineria, planificació territorial, entre d'altres.

L'empresa constructora del satèl·lit va oferir la realització de cursos avançats de formació en l'ús d'imatges de satèl·lit per a la realització de cartografia, aspecte que les autoritats peruanes consideren molt adient.

 

Atesa la contrastada experiència en formació de l'ICGC, Airbus ha demanat suport a l'Institut per a la realització d'aquests cursos, que se celebraran a Lima entre el 2015 i el 2017. Entre d'altres, els aspectes en què incidirà la formació són els següents:

  • Bases teòriques de la percepció remota. 
  • Fotogrametria usant imatges de satèl·lit: producció d'ortoimatges i mosaics. 
  • Producció de models d'elevació digitals a partir d'imatges de satèl·lit. 
  • Adquisició de bases de dades i actualització de mapes a partir d'imatges de satèl·lit.

Jaume Miranda i Canals
Director