• Imprimeix

Estació sísmica de Cassà de la Selva (CCAS)

Codi: CCAS Nom: Cassà de la Selva

Latitud: 41.882875 N Longitud: 2.904141 E Alçada: 197 m

Fondària local: - m

Instrumentació per canals i períodes

Canals

Data d'inici

Tipus sensor

Tipus digitalitzador

Resposta instrumental

HHZ, HHN, HHE

16/12/2005

Banda ampla

24 bits

[+info:]

Orientació dels canals per períodes

Data inicial

Data final

Component

Azimut (º)

Inclinació (º)

16/12/2005

-

HHZ

0

-90

HHN

327

0

HHE

57

0

Vista general dels diferents elements: caseta instrumental, parallamps, pilar geodèsic amb  antena GPS, antena VSAT, pannells solars i tanca de seguretat.

Vista general dels diferents elements: caseta instrumental, parallamps, pilar geodèsic amb antena GPS, antena VSAT, pannells solars i tanca de seguretat.

Condicions geològiques de l'emplaçament: Aflorament rocós (granitoids alterats amb corneanes,  Carbonífer-Permià). Vegeu el martell per a l'escala.

Condicions geològiques de l'emplaçament: Aflorament rocós (granitoids alterats amb corneanes, Carbonífer-Permià). Vegeu el martell per a l'escala.

Procés constructiu

Donades les característiques geològiques del sector seleccionat de les Gavarres, el disseny del pou sísmic de Cassà de la Selva s'ha realitzat mitjançant un forat d'uns 30 m de fondària amb la finalitat d'enregistrar senyals sísmics de qüalitat.

Treballs de perforació a l'emplaçament seleccionat.

Treballs de perforació a l'emplaçament seleccionat.

Geologia i columna del pou sísmic: El pou ha travessat granits alterats o sauló, a excepció d'uns pocs metres de filites paleozoiques. El mètode emprat per  a la realització del pou ha estat de rotopercusió.

Geologia i columna del pou sísmic: El pou ha travessat granits alterats o sauló, a excepció d'uns pocs metres de filites paleozoiques. El mètode emprat per a la realització del pou ha estat de rotopercusió.

Sensor: Sismòmetre situat a 32 m de fondària a l'interior  del forat de sondeig entubat (bore-hole). Instalació del sensor.

Sensor: Sismòmetre situat a 32 m de fondària a l'interior del forat de sondeig entubat (bore-hole). Instalació del sensor.

Placa d'identificació

Placa d'identificació