• Imprimeix

Observatori Fabra

Informació sísmica de l'Observatori Fabra (Registres 1906-1996 i Estudis 1943-1996)

Logo_RACA_Fabra


L’Observatori Fabra pertany des de la seva fundació en 1904 a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, institució científica de referència a Barcelona des de 1764. Des dels seus inicis la secció de sísmica s’ha dedicat prioritàriament a l’estudi de la sismicitat regional i ha creat i mantingut un registre instrumental continu de la sismicitat detectada.

Des de l’any 1984 el Servei Geològic, actualment Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, opera la Xarxa sísmica de Catalunya i col·labora amb l’Observatori Fabra per millorar el coneixement de la sismicitat de Catalunya.

Els registres i documents sobre la sismicitat regional acumulats a l’Observatori Fabra són fonamentals per l’estudi de la sismicitat històrica a Catalunya. Per la seva preservació i millor explotació ambdues institucions treballen conjuntament per digitalitzar-los i posar-los a l’abast del públic. Els originals d'aquests documents són propietat de l'Observatori Fabra i l'ús d'aquestes versions digitalitzades és lliure sempre que sigui amb finalitat d'estudi o recerca sense ànim de lucre, citant les fonts de les institucions responsables (Observatori Fabra - Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya). Per a la seva distribució o per a ús públic i/o comercial el sol·licitant serà el responsable de tramitar i obtenir els permisos necessaris.

La documentació aquí disponible s'ha agrupat segons les següents tipologies:

Observatori Fabra l'any 1904

Observatori Fabra l'any 1904.


Observatori Fabra en l'actualitat

Observatori Fabra en l'actualitat.


Sismògrafs instal·lats (ca. 1914)

Sismògrafs instal·lats a la sala semi-soterrània (ca. 1914).