• Imprimeix

Evolució de la costa

Monitoratge dels canvis i danys a la costa desprès d'episodis temporals marítims


L’ICGC, amb motiu de diversos episodis de temporal marítim, ha sobrevolat les zones afectades per tal de captar les imatges aèries que es mostren en aquest visor i permetre, així, localitzar i analitzar els canvis esdevinguts en el territori i avaluar els danys ocasionats per aquest risc natural.

Aquest visor permet la comparació d’ortoimatges generades a partir de fotografies aèries captades amb anterioritat i amb posterioritat a temporals que han afectat el litoral del país, amb l’objectiu de facilitar l’avaluació dels danys ocasionats.

WMS Costa

Aquesta geoinformació es pot utilitzar en línia en les teves aplicacions compatibles amb el protocol WMS

Accés al visor a pantalla completa


L’aplicació permet visualitzar i comparar les imatges següents:

 • Ortofoto vigent: Darrera ortofoto convencional publicada per l’ICGC. Mida de píxel 25 cm.
 • Ortofoto 2016: Ortofoto convencional publicada per l’ICGC, amb imatges captades el 2016. Mida de píxel 25 cm.
 • Temporal gener 2017: Ortofoto feta a partir de fotografies aèries de tot el litoral de Catalunya, captades el 24 de gener per avaluar els efectes del temporal del 21 i 22 de gener de 2017. Mida de píxel 25 cm.
 • Temporal març 2018: Ortofoto feta a partir de fotografies aèries de les zones afectades pel temporal del 1 i 2 de març de 2018. El tram Badalona-Roses es va volar el 6 de març mentre que el tram del Cap de Creus el 16 de març. Mida de píxel 25 cm.
 • Costa febrer 2019: Ortofoto feta a partir de fotografies aèries de tot el litoral de Catalunya, captades el febrer amb una mida de píxel de 15 cm.
 • Temporal abril 2019: Ortofoto feta a partir de fotografies aèries de les zones afectades pel temporal del 19 i 23 d’abril de 2019. El tram Ampolla-Blanes es va volar el 26 d’abril mentre que el tram Blanes-Roses el 4 de maig. Mida de píxel 15 cm.
 • Temporal octubre 2019: Ortofoto feta a partir de fotografies aèries de les zones afectades del temporal del 22 al 24 d’octubre de 2019. L’ortofoto comprèn el tram Cambrils a Sitges i el tram Badalona a Sant Pere Pescador volats el 27 d’octubre. Mida de píxel 25 cm.
 • Temporal desembre 2019: Ortofoto feta a partir de fotografies aèries de les zones afectades del temporal del 4 i 5 de desembre de 2019. El tram Castelldefels-Roses es va volar el 7 de desembre mentre que el tram Delta de l’Ebre-el Vendrell el 10 de desembre. Mida de píxel 10 cm.
 • Delta de l'Ebre gener 2020: Ortofoto feta a partir d’imatge satèl·lit capturada el 16 de gener amb el satèl·lit Sentinel-2 de la ESA. Mida de píxel 10 m (dies 16, 23 i 26 de gener de 2020).
 • Temporal Gloria: Ortofoto feta a partir de fotografies aèries de les zones afectades pel temporal Gloria. Delta de l'Ebre, 24 de gener de 2020 amb mida de píxel 15 cm; Delta de l’Ebre - Tordera, 26 de gener de 2020 amb mida de píxel de 10 cm; Tordera - Cap de Creus, 27 de gener de 2020 amb mida de píxel de 10 cm.
 • Temporal Filomena: Ortofoto feta a partir de fotografies del litoral del Delta de l'Ebre captades el 12 de gener de 2021 amb una mida de píxel de 15 cm.

La comparació de les imatges es pot fer de dues maneres:

 • Posant la mateixa zona a un costat i l'altre de la finestra; en moure una imatge, l'altra es desplaça en el mateix sentit.
 • Fent un escombratge de la imatge, mitjançant el botó central, de manera que es focalitzen els canvis en un punt concret.

L'eina també permet obtenir un enllaç al visor centrat en una determinada àrea, així com el codi HTML (iframe) per si el voleu inserir en la vostra pàgina web o blog.


Amb aquesta publicació es vol donar servei als diferents professionals que necessitin fer una valoració dels danys provocats per aquests temporals en el litoral català