• Imprimeix

cim2021 - Jornades "Innovació i solucions per als tècnics municipals i les ciutats"

 

Quan

Data Del 24.11.2021 al 25.11.2021

Horari

24 de novembre de 2021, de 16.30 a 18.30 hores,
25 de novembre de 2021, de 16.20 a 18.45 hores.

On

Jornades en línia

El Col·legi d'Enginyers d'Obres Públiques de Catalunya organitza, els dies 24 i 25 de novembre de 2021, unes jornades gratuïtes en format virtual dins del marc cim2021, amb el títol "Innovació i solucions per als tècnics municipals i les ciutats". Està previst un cicle de conferències on els ponents, experts en el seu camp, oferiran la seva visió i experiències en dos grans blocs:

Innovar. Quin és el rol dels tècnics municipals (dia 24 de novembre), per abordar el paper de les ciutats a la sostenibilitat. En aquest cas, s’han organitzat ponències amb destacats experts en l‟Enginyeria Municipal, com la Sra. Marta Morera, directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Sr. Ignasi Herms, cap de l’Àrea de Recursos Geològics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), i el Sr. Ramón Gras, Urban Innovation Researcher a Harvard University and Co-Founder a Aretian.

Solucions innovadores als reptes de la ciutat (dia 25 de novembre); la jornada es dividirà en dues sessions: per una banda, experts del sector, analitzaran el concepte de "Sostenibilitat i autoeficiència energètica de les ciutats, amb les conferències següents:

  • "El nou projecte de recollida d'escombraries de Mataró",
  • "La millora de la qualitat de l'aire", i
  • “Sant Adrià de Besos: el nou port europeu d'aterratge de cables submarins de fibra òptica”.

A l'acabament d'aquestes conferències, es durà a terme l'exposició de casos pràctics o de reptes sobre la base de quatre grans àmbits:

  • Comunitats locals d’energia.
  • Reconstrucció social post-COVID.
  • L'automatització de processos per a una millor governança.
  • L'aplicació de la tecnologia blockchain als ajuntaments.

Aquest esdeveniment està obert a tots els agents que participen en la gestió municipal (gestors, empreses de serveis, representants polítics..).

Consulteu el programa

Logo de les jornades cim2021