• Imprimeix

Taller de design thinking: Geoinformació i clima

 

Quan

Data 20.03.2018

Horari

de 17.00 a 20.00 hores

On

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
C/ Montalegre, 5
08001 Barcelona

El taller presenta una oportunitat de discussió i disseny participatiu sobre l’estat actual i futures accions a emprendre en l’àmbit de la geoinformació.

L’home pertorba l’equilibri dels ecosistemes i ho fa d’una forma cada cop més ràpida, però un ecosistema necessita de temps per retornar al seu equilibri. Afortunadament, els sistemes d’observació de la Terra ens ofereixen una informació –geoinformació- privilegiada sobre l’evolució, estat i canvis en el territori. Aquesta geoinformació ens permet establir indicadors que ens poden informar sobre l’estat de l’ecosistema i els seus canvis en una dimensió espacial i temporal.

Des de l’ICGC es proposa un taller que combina el coneixement d’activitats relacionades amb el clima i el territori, desenvolupades a l’ICGC a través de la col3laboració amb altres institucions i teixit de recerca. Es tracta d’una activitat de reflexió interactiva a través de metodologies de Design Thinking sobre com s’ha de donar continuïtat a aquesta activitat per alinear i orientar les capacitats en geoinformació amb les necessitats canviants del territori davant el repte del canvi climàtic.

Més informació