• Imprimeix

Jornada "Factors clau de l'escala europea de perill d'allaus". A Barcelona

 

Quan

Data 06.02.2019

On

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

Amb motiu de la declaració de l’avaluació del risc i del perill d’allaus a la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, la Unitat de Predicció d’Allaus de l’ICGC organitza un seguit de xerrades en matèria de predicció d’allaus.

Al 1993 es va consensuar l’escala de perill d’allaus a nivell europeu i, des d’aleshores, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) treballa amb els centres de predicció internacionals per tal d’harmonitzar l’ús de l’escala i, també, de millorar la comunicació amb els usuaris.

En aquesta jornada explicarem en detall els factors clau per entendre l’escala europea de perill d’allaus. En les prediccions de perill d’allaus sovint ens fixem només en el número del grau de perill però, quina informació conté l’escala de perill? Sabem bé què significa cada grau? Ens pot servir per decidir si circular o no per un pendent? Quin és el grau amb més accidentalitat? Puc tenir un accident amb grau de perill 1?

Aquestes i moltes altres preguntes acostumen a sorgir quan parlem de predicció d’allaus. Amb la xerrada es pretén fer més comprensible l’escala a través d’exemples pràctics per a cada grau de perill i, així, donar resposta a aquestes preguntes i a les que puguin sorgir.

Programa

17.30 - 17.40

Benvinguda a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i presentació de la jornada
Antoni Roca, subdirector general de Geologia Regional i Geofísica, ICGC

17.40 - 18.30

Carles García i Glòria Martí, predictors d'allaus, ICGC

Veure a Slideshare

18.30 - 18.45

Torn obert de paraules