• Imprimeix

Geolodía Lleida 2020

 

Quan

Data 09.05.2020

Horari

Hora de trobada: 9.30h

On

Aparcament del Port del Cantó

Inscripcions gratuïtes: 973 622 335 (Parc Natural de l’Alt Pirineu)

Descobrint la Vall de Siarb (Rubió, Parc Natural de l’Alt Pirineu)

El Geolodía és una jornada de divulgació gratuïta, a través d'excursions guiades per geòlegs i oberta a tot tipus de públic. Es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, a partir del 2010, es va convertir en un esdeveniment d'àmbit estatal que se celebra, simultàniament, a totes les províncies. El seu objectiu principal és apropar la Geologia als participants per a que prenguin consciència de la importància de protegir i preservar el patrimoni geològic.

Aquesta activitat és una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geológico y Minero de España (IGME). L’ICGC hi col·labora.

El Geolodia pretenen apropar a la societat la geologia i la professió dels geòlegs a través d’una excursió de camp gratuïta i oberta a tot tipus de públic.

Enguany es tracta d'una sortida geològica que, amb el lema “Mira on trepitges”, pretén mostrar alguns conceptes geològics d’una forma atractiva i útil per a la nostra societat. S’inclou en el conjunt d’excursions que es celebren a tot el país. 

La sortida mostrarà els tipus de roques que trobem a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roca. També es parlarà de l’aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, es farà una passejada pel Jardí de Roques de Rubió i s’introduiran els animals i plantes que vivien aquí fa uns 200 milions d’anys, com interaccionaven entre ells i amb l’ambient en el que subsistien.

Més informació