• Imprimeix

European Shallow Geothermal Days

 

Quan

Data Del 14.06.2022 al 15.06.2022

Horari

  • Dimarts, 14 de juny de 2022, de 09.30 a 17.45 hores

  • Dimecres, 15 de juny de 2022, de 08.30 a 13.30 hores. Després, de 13.30 a 17.00 hores, es visitarà la instal·lació d'energia geotèrmica superficial de l'Hospital de Sant Pau (cantonada dels carrers St. Antoni Maria Claret i Cartagena, 08025 Barcelona)

On

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

En circular per l'ICGC, és obligatori l'ús de mascareta si no pot mantenir-se una distància interpersonal d'1,5 metres. A la sala d'actes, l'ús de mascareta és recomanable.

Inscripcions tancades.

ENERGIA GEOTÈRMICA SUPERFICIAL: UN CANVI CAP AL SUBMINISTRAMENT DE SISTEMES DE CALEFACCIÓ I REFRIGERACIÓ DESCARBONITZATS I AMB BAIXES EMISSIONS A EUROPA!

L'energia geotèrmica superficial representa una tecnologia ben desenvolupada, no volàtil i neta per proporcionar calefacció i refrigeració eficients a tot Europa. Normalment s'associa l'ús de bombes de calor geotèrmiques a sistemes de calefacció d'edificis individuals, però en realitat ofereix una àmplia gamma d'aplicacions, com ara el georefredament, l'emmagatzematge de calor estacional al subsol o la seva implementació en xarxes de climatització urbanes. Tot i que encara es considera en certs sectors de l'economia una tecnologia de nínxol, té el potencial de convertir-se en una font d'energia disruptiva per complir les necessitats urgents de dotar els edificis de sistemes de calefacció i refrigeració lliures de combustibles fòssils. La propera dècada, des del 2021 fins al 2030, és crucial per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) definits a la iniciativa “Energia neta per a tots els europeus” de la Comissió Europea.

Els propers dies 14 i 15 de juny, l'ICGC, l’European Geothermal Energy Council (EGEC), la Renewable Heating & Cooling-European Technology and Innovation Platform (RHC-ETIP), el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i l'EuroGeoSurveys (EGS) organitzen la jornada "European Shallow Geothermal Days" que té com a objectiu connectar els responsables polítics amb els científics per promoure i discutir oportunitats per impulsar aquesta tecnologia en la propera dècada. Us convidem a unir-vos a aquest esdeveniment, aixecar la veu i aprendre més sobre l'energia geotèrmica superficial a Europa.

L’idioma de l’esdeveniment serà l’anglès.

Podeu consultar l'agenda actualitzada clicant en aquest enllaç.

Imatge amb el títol de les jornades, les dades, el lloc de celebració i els logos de totes les entitats organitzadores, col·laboradores i que hi donen suport