• Imprimeix

Els mapes del territori de Catalunya durant dos-cents anys: 1600-1800

 

Quan

Data Del 19.09.2001 al 11.10.2001

On

Institut Cartogràfic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

Amb el títol "Els mapes del territori de Catalunya durant dos-cents anys: 1600-1800", la Cartoteca organitzà una exposició que s'emmarca dins dels actes programats per a la celebració del XXII Congrés Internacional de l'Association Internationale de Bibliophilie que tingué lloc a Barcelona els dies 16-22 de setembre de 2001.

S'exhibiren, d'acord amb el seu títol, tots els mapes de Catalunya -el Principat en la seva totalitat i en cap cas parcialment- coneguts avui en dia, un total de 64, i sempre que fou possible en la seva primera edició. Fet que es pogué donar en pràcticament el 90% dels casos.

Reunir aquesta selecció comportà la col·laboració de diferents centres documentals i de col·leccionistes particulars. La Cartoteca de Catalunya, en aquestes condicions prèviament establertes, hi pogué col·laborar amb un total de 15 peces. Com a testimoni, en quedà el catàleg que reprodueix els 64 mapes curosament catalogats i documentats.

L'exposició es mostrà a la Sala d'Exposicions de l'ICC i estigué oberta al públic entre els dies 19 de setembre i 11 d'octubre. Tingué un gran ressò en tots els mitjans de comunicació i fou visitada per quasi un miler de persones.

Relacionat amb aquesta exposició, s'ha publicat un catàleg que podeu adquirir imprès a la botiga electrònica o descarrega en PDF.