• Imprimeix

13a Olimpíada de Geologia de Catalunya

 

Quan

Data 04.03.2022

Horari

de 09.30 a 14.00 hores. Aquest horari es podria veure lleugerament alterat en funció del desenvolupament de les proves a les respectives seus degut a raons organitzatives.

On

Vàries localitzacions (Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona). Consulteu les seus

L'Olimpíada de Geologia és una activitat educativa que té l’objectiu de promoure l'estudi de les geociències entre els joves estudiants, de fomentar les vocacions en aquest camp disciplinar i d’afavorir la relació entre els centres d'educació secundària i la universitat.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) col·labora amb la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) en l’organització de l’esdeveniment.

La prova consistirà en un qüestionari tipus test en què s'hauran de resoldre problemes teòrics i pràctics relacionats amb la geodinàmica interna, la mineralogia, l’estratigrafia, la paleontologia, la geodinàmica externa i la geomorfologia, els riscos geològics i la geoplanetologia, entre d’altres.

Les Olimpíades estan obertes a l’alumnat que hagi cursat assignatures en les quals la Geologia té un protagonisme especial: Biologia i Geologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències del Món Contemporani, etc. Podran participar-hi alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2021/2022 a qualsevol centre de Catalunya.

L’Olimpíada 2022 finalitzarà amb una conferència sobre l’erupció a La Palma, oberta a tothom, i amb la comunicació dels resultats de les proves i el lliurament de premis.

L’horari de la jornada serà el següent*:

09.30 - 10.00

Benvinguda

10.00 - 11.00

Prova teòrica

11.00 - 11.30

Descans

11.30 - 12.45

Prova pràctica

12.45 - 13.30

Conferència "L'erupció volcànica de Cumbre Vieja (La Palma)", a càrrec d'Olaya Dorado -la xerrada podrà seguir-se en línia a través d'aquest enllaç-

13.30 - 14.00

Comunicació dels resultats de les proves i lliurament de premis

* Aquest horari es podria veure lleugerament alterat en funció del desenvolupament de les proves a les respectives seus degut a raons organitzatives. 

Més informació

Cartell informatiu sobre la xerrada "L'erupció volcànica de Cumbre Vieja (La Palma)
Logos de totes les institucions que organitzen i col·laboren en la 13a Olimpíada de Geologia de Catalunya