• Imprimeix

Nova versió del Visor de Prospeccions Geotècniques, una eina per construir de manera segura i eficient

20/3/23 9.22

El nou visor conté la informació de més de 40.000 prospeccions del subsol, indispensables en els projectes d'obra civil i edificació ja que proporcionen informació sobre les característiques de resistència i estabilitat del terreny.

 

L’ICGC presenta una nova versió del Visor de Prospeccions Geotècniques que facilita la informació de més de 40.000 prospeccions del subsol provinent d’estudis propis de l’ICGC i d’entitats col·laboradores públiques i privades. El visor, accessible des de la web de l’ICGC (https://visors.icgc.cat/geotecnia), permet visualitzar i consultar aquesta informació indispensable en els projectes d’obra civil i edificació, ja que recull les característiques de resistència i estabilitat del terreny.

Conèixer el terreny per construir de manera més segura i eficient

Aquesta eina, dirigida principalment a professionals, aporta informació rellevant sobre la naturalesa del terreny i permet planificar de forma més acurada els estudis del subsol. És clau, doncs, per a anticipar-nos a problemes que puguin sorgir en l’execució d’estructures i d’infraestructures, com ara la detecció de terrenys de mala qualitat per a la fonamentació, i permet fer més eficient el seu disseny i la seva construcció.

 

Per saber-ne més

https://www.icgc.cat/Administracio-i-empresa/Eines/Visualitzadors-Geoindex/Geoindex-Prospeccions-geotecniques

Anar al Visor Geoíndex Prospecccions geotècniques

Visor a finestra sencera


Màquina fent un sondatge.
Sondatge.

Caixa amb cilindres de material corresponents a una columna litològica extreta en un sondatge.
Columna litològica procedent d’un sondatge.